2019. január 18., péntek 14:05

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 18., péntek (OS) -

    Újévi fogadást adott a nagyköveteknek a főpolgármester a Városházán

Újévi fogadást adott Tarlós István főpolgármester a Budapestre akkreditált nagyköveteknek a Főpolgármesteri Hivatalban csütörtök este. Az eseményen mintegy 60 ország képviseltette magát.

Magyarország idén két választás elé néz; májusban uniós választásokra kerül sor, októberben pedig az önkormányzati választásra, ami Budapestet is érinti. A magam részéről némi rábeszélés után vállaltam el, hogy ismét elindulok az októberi választáson; mindent meg fogok tenni, hogy ez a választás ne legyen sikertelen a jelenlegi kurzus számára. Ahogy eddig is, megpróbálom a saját elképzeléseimet a lehetőségek keretei között érvényesíteni – mondta beszédében Tarlós István főpolgármester. Hozzátette, hogy közel 30 éve vesz részt a budapesti várospolitikában.

A migrációt "a legdivatosabb és egyben legnyomasztóbb problémának" nevezte, hozzátéve, hogy valójában nem migrációról van szó, hanem az "európai népesség-összetételi probléma nagyon nehéz kezeléséről". "Kompetenciaproblémákat látok, amiket nem tudok értelmezni. Azt nem értem, hogy lehet az, hogy a világ másik végéről felbukkannak nevek, és egyszer csak azt mondják, nekik elképzelésük van Európáról és Magyarországról. Nem értem a kompetenciájukat, az illetékességüket, és egyszerűen nem értem, hogy ki kérte fel őket erre" – emelte ki.


     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.