2019. január 18., péntek 14:05

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. január 18., péntek (OS) -

    Hangsúlyozta: Magyarország mindig befogadó nemzet volt, Budapest pedig bármelyik nemzet bármelyik polgárát vendégként, barátként nyitott kapukkal várja, a magyar főváros testvérvárosi és együttműködési megállapodással rendelkező kapcsolatait megkülönböztetés nélkül igyekszik ápolni. Budapest ezen a felfogásán nem is kíván változtatni, "szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát itt, megismerné városunkat, és mindent megteszünk azért, hogy hovatartozástól függetlenül a legnagyobb mértékben gondoskodjunk a biztonságukról" – tette hozzá.

Kitért rá, hogy bizonyos feltételekkel vállalta el az idei főpolgármester-jelöltséget, "nem a politikára szeretném helyezni a hangsúlyt, hanem a városra", ennek jegyében a miniszterelnökkel kötött egy 15 pontos megállapodást, amelynek az egyik legfontosabb pontja, hogy közös budapesti közfejlesztési tanácsot alakítottak. Mint mondta, műszaki emberként fontosnak tartja a fejlesztéseket, valamint a város működési biztonságát. Egy városnak egészséges és észszerű módon fejlődnie kell, ez azt jelenti, hogy a Budapesten megvalósuló és tervezett projekteket megfelelő műszaki, pénzügyi és jogi előkészítésnek kell megelőznie - tette hozzá. Közölte, hogy a tanács paritásos alapon áll össze, a kormány és a főváros is 5-5 tagot delegált a testületbe. "Ragaszkodom ahhoz, hogy Budapest városvezetésének és választott köztestületének meghatározó szerepe legyen a város jövőjében, a miniszterelnök pedig ebben partnernek mutatkozik" – hangsúlyozta.

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.