2019. január 18., péntek 14:05

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. január 18., péntek (OS) -

    A most elinduló fontosabb beruházások között említette a metróprojektek befejezését, a Lánchíd felújítását, két új Duna-híd megépítését, a repülőtérre vezető gyorsforgalmi út megújítását és bővítését, a belváros autómentesítésének előkészítését, a kerékpáros fejlesztéseket, valamint a Városháza tömbjének megújítását. Nehéz kérdésnek nevezte a hajléktalanügy kezelését, amelynek Budapesten van egy szociális, ellátási vonulata, ez tartozik a fővároshoz, és van egy "elkerülhetetlen" rendészeti vonulata is, amely pedig a Belügyminisztériumhoz tartozik. "Ketten együtt próbáljuk kezelni ezt a nagyon nehéz problémát", amelyet teljes mértékben soha nem lehet felszámolni – mutatott rá.

Hozzátette: rendkívül fontosnak tartja a közterek állapotának és a város biztonságának további javítását. Budapest Európa egyik legbiztonságosabb városa – hangsúlyozta. Kitért rá, hogy a kormánnyal közösen jelentősen fejleszteni kell a turizmust. Az elmúlt nyolc évben Budapest a külföldi protokoll-listákon az élhető városok sorában egyre előrébb kerül, ezzel kapcsolatban a főpolgármester a nagyköveteknek azt javasolta: bátran bíztassák állampolgáraikat, hogy jöjjenek Budapestre.

Tarlós István külön köszöntötte az eseményen Székelyudvarhely, Beregszász, Lendva, Szabadka és Kassa képviselőit, "határon túlról érkezett polgármester barátainkat".

Szűcs Somlyó Mária
kommunikációs igazgató

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.