2019. január 21., hétfő 08:27

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2019. január 21., hétfő (OS) - Magyarország életébe térjen vissza szakértelem szerepe és tisztelete, valamint az objektív és civilizált közvélemény tájékoztatás, a jövő generációk jólétének és becsületének érdekében.

    Négy miniszternek van joga az energiapolitika gombolyításához. Sok a miniszter, kevés az észbeliség.  
Döntött a kormány az új Nemzeti Energiastratégia kidolgozásáról. Az MVM Csoportnak 2007. június 1-jétől fontos szerepe kellett volna, hogy legyen az állami felelősségvállalás érvényesítésében az energiapolitikai célkitűzések támogatása terén. 2007-ben az MVM berkeiben a nemzeti energiapolitika műveléshez való értés hiánycikk. 2010 után az MVM csoportban az energetikához, a reaktor elmélethez, a kommunikációhoz való értés, Kunhalmi Ágnes képviselő szavait kölcsön véve a béka feneke alá került.
Kormány határozat szerint az innovációért és technológiáért felelős miniszternek a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter bevonásával - az európai uniós kötelezettség alapján készülő Nemzeti Energia és Klíma Tervvel összhangban - szeptember elsejéig kell kidolgoznia az új Nemzeti Energiastratégiát.
A Nemzeti Energia és Klíma Tervet elkészítése az innovációért és technológiáért, valamint a földművelésügyi tárca feladata. Áder János államelnök urunk szerint: Napelem+ ATOM= 2030. 90%-ban széndioxidmentes villanytermelés.

Juhos László, elnök

     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.