2019. január 23., szerda 17:28

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. január 23., szerda (OS) - Támogatjuk az Audi szakszervezetének sztrájkját -

    Egy hetes sztrájkot hirdetett csütörtök reggel hat órától a győri Audi gyár egész területére az Audi Hungária Független Szakszervezete (AHFSZ), miután az érdekképviselet eredménytelennek nyilvánította az eddigi tárgyalásokat. Az LMP támogatásáról biztosítja a szakszervezeteket.

Az LMP  határozott meggyőződése, hogy a munkaerő árának leszorításával, a munkavállalók kiszolgáltatottságával nem lehet és nem szabad versenyelőnyre szert tenni. A rabszolgatörvény ennek kiváló igazolása: a magyar munkavállalók döntő többsége tisztességes béreket és megélhetést követel a 400 órás túlórakeret helyett.

Teljes körű támogatásunkról biztosítjuk az Audi Hungária Független Szakszervezetét, és minden érdekképviseleti szervet biztatunk a sztrájkhoz való csatlakozásra. A sztrájk és annak következményei, nemzetgazdasági hátrányai csak és kizárólag a kormány felelőssége.

LMP sajtó
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.