2019. január 29., kedd 19:54

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2019. január 29., kedd (OS) - "Világszerte nagy hangsúlyt fektet arra a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy Magyarország külföldi megjelenése, Hazánkhoz méltó módon történjen" - mondta Budai Gyula miniszteri biztos Dániában, miután a felújított koppenhágai nagykövetség épületét ünnepélyesen átadta. A Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa úgy fogalmazott: "Örvendetes, hogy a hivatal újra visszaköltözik régi történelmi épületébe, amely már több mint fél évszázada a magyar-dán kétoldalú kapcsolatok fejlesztését szolgálja."

        Az átadón elhangzott, hogy az egy év alatt felújított épület teljes mértékben megfelel a 21. század követelményeinek, az itt található konzuli hivatal szintén új, korszerű digitális és informatikai rendszerével hatékonyan, precízen és gyorsan tudja a jövőben a magyar állampolgárokat fogadni, valamint ügyeiket helyben intézni. A fejlesztéseknek köszönhetően pedig rövidesen online is lehet majd időpontot foglalni a hivatali ügyek intézésére Magyarország dániai nagykövetségén, ahol a követség épületének felújítása után, a nagyköveti rezidencia is megújul. A munkálatok várhatóan idén márciusban kezdődnek.
     A most megújult külképviselet átadásával párhuzamosan Petőfi Sándor felesége, Szendrey Júlia költő és műfordító emléke előtt is tiszteleg a koppenhágai nagykövetség. Hans Christian Andersen dán költő és meseíró meséit először magyarra fordító Szendrey Júlia szobrát - Kligl Sándor szegedi szobrászművész alkotását -, a nagykövetség kertjében helyezték el, avatására 2018. december 7-én került sor.
    
     Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium
        
-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.