2019. január 30., szerda 13:25

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. január 30., szerda (OS) - Holliger 80 címmel szervez mesterkurzust, nagyzenekari koncertet és közönségtalálkozót az Eötvös Péter Alapítvány.

        Heinz Holliger svájci zeneszerző, operaszerző, a kortárs zenei élet doyenje, aki már nem első alkalommal jár Magyarországon, legutóbb Fischer Iván és Budapesti Fesztiválzenekar meghívására koncertezett Budapesten és tartott mesterkurzust, valamint a Kamara.hu Fesztiválon lépett fel a Zeneakadémián. Ezúttal Eötvös Péter személyes meghívására érkezik Budapestre és tart mesterkurzust, valamint közreműködik a mustMEET Composers közönségtalálkozón, ahol kamaradarabjai szólalnak meg neves szólisták előadásában: Horia Dumitrache, Lakatos György, Mali Emese, Jőrös Andrea.
     A Friedrich Hölderlin által inspirált Turm-Musik című darabja magyarországi bemutatóként hangzik el az Óbudai Danubia Zenekar előadásában (fuvola szólista: Ittzés Gergely): a cím a költő életének utolsó időszakára utal, amikor egy magányos tübingeni toronyszobában töltötte napjait. Nem véletlen, hogy a fuvola szólója köré épül a mű, hiszen Hölderlin kiváló zenész is volt.
     A záró koncert egyúttal az Eötvös Péter Alapítvány Mentorprogramjának 2019-es új résztvevőit is bemutatja, fiatal karmestereket és zeneszerzőket, akik egész évben együtt dolgoznak majd a BMC-ben.
     Az eseményt az érdeklődők live streamingen keresztül is követhetik az alapítvány youtube-csatornáján.
A program támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Music Center, Pro Helvetia Foundation, Art Mentor Foundation Lucerne

     Kiadó: Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.