2019. január 30., szerda 16:57

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. január 30., szerda (OS) - A Családok Évének nyilvánvaló kudarca: kevesebb gyermek születik itthon -

    Az LMP alapvető fontosságúnak tartja a családpolitikában, hogy Magyarországon igazságosabb családtámogatási rendszer jöjjön létre: az adókedvezmények mellett fel kell emelni a családi pótlékot, 20 ezer forintra kell emelni az első gyermek után járó adókedvezményt és kiterjeszteni azt a továbbtanuló fiatalokra 24 éves korig. Az egyszülős családok számára magasabb családi pótlékot és kedvezményes iskolai étkeztetést szükséges biztosítani.

Hatékonyabbá kell tenni a tartásdíjak behajtását és otthoni gyermekfelügyeleti szolgálattal segíteni a mindennapok megszervezését, és ehhez kapcsolódóan állami támogatásban kell részesíteni az időszakos otthoni gyermekfelügyeletet. Az LMP azt szeretné elérni, hogy a 24 órás otthonápolást minimálbéres munkaviszonyként ismerjék el.

Az LMP fontosnak tartja a koragyermekkori fejlesztés és gondozás intézményeinek megerősítését, támogatja a Tanoda és ahhoz hasonló programok működését, emellett bővítené a "Biztos Kezdet" házak hálózatát és szélesítené azok szolgáltatásait.


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.