2019. január 31., csütörtök 16:03

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 31., csütörtök (OS) - Nagy István: kiemelt feladatunk a magyar gazdálkodók érdekképviselete

    Az Agrárminisztériumnak fontos célkitűzése az egész Kárpát-medencére kiterjedő agrárkapcsolatok erősítése - mondta Nagy István a Partiumban tartott Szilágy megyei gazdafórumon. Az agrárminiszter közölte: a kormány segítette a határon túli magyar agrárszervezetek létrehozását Felvidék, Muravidék, Horvátország, Partium és Erdély területén, mind a tömb-magyar térségekben, mind a szórványban. Hozzátette, ma már az agrártárca egy jól működő, átfogó kapcsolati hálóval rendelkezik, nagyságrendileg félmillió magyar gazdálkodót ér el.

Nagy István beszédében kifejtette: hasonló problémákkal kell megküzdeniük a határ mindkét oldalán dolgozó gazdáknak és közösek az érdekeink is. A miniszter reményét fejezte ki, hogy a kétoldalú kapcsolatoknak megfelelően a két állam közti mezőgazdasági együttműködés is szélesedik majd.
Elmondta, hogy a nyersanyag-termelés mellett kiemelkedő szerepet kell, hogy betöltsön majd a szövetkeztek ár-érdekérvényesítő szerepe is. A tárcavezető hozzátette, hogy a XXI. század mezőgazdaságában a hangsúly a versenyképesség növelésén és a pályázati források hatékonyabb kihasználásában rejlik. A külhoni és magyar gazdák kapcsolatainak élénkülésére kiváló példa a már Szilágy megyében is működő Kárpát - medencei Falugazdász Program.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.