2019. január 31., csütörtök 16:03

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. január 31., csütörtök (OS) - Nagy István: kiemelt feladatunk a magyar gazdálkodók érdekképviselete

    Az agrárminiszter a hazai mezőgazdaság eredményeiről szólva kiemelte: az agrárium jelentősen hozzájárult a magyar gazdaság 5,2 százalékos növekedéséhez, mely az európai uniós eredmény két és félszerese. A gazdák szorgalmas munkájának is köszönhető, hogy az ágazat a nemzetgazdaság egyik hajtómotorjává vált. Véleménye szerint a jövőben nagyobb szerepet élvez majd a szakképzés fellendítése, a precíziós gazdálkodás és a digitalizáció. Álláspontja szerint a nemzedékváltással párosuló technikai fejlesztés teheti versenyképessé a magyar agráriumot.
A tárcavezető a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) meghívásának eleget téve látogatott Erdélybe. A gazdafórumot követően Nagy István agrárminiszter egyeztetett a magyar párt elnökével, Kelemen Hunorral az anyaországi és erdélyi gazdák együttműködésének további elmélyítéséről, az erdélyi gazdaságfejlesztési projekt tervezéséről, valamint a szakképzés továbbfejlesztésének közös lehetőségeiről.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.