2019. február 2., szombat 14:44

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 2., szombat (OS) - Szabadai Viktor: A Liberálisok betiltanák az 1 méternél keskenyebb járdákat Budapesten

        A Liberálisok felszámolnák az 1 méternél keskenyebb járdaszakaszokat Budapesten, miután a Belváros lakókerületeinek felújítását követően számos utcában közlekedésre alkalmatlan szakaszokat adtak át, annak ellenére, hogy a rekonstrukciónak pont a lakók kényelmét és biztonságát, a kerület élhetőségét kellett volna szolgálnia. A Reáltanoda utca egyik szakaszán a fél métert sem érte el a járda szélessége, ami veszélyessé, sok esetben lehetetlenné teszi a közlekedést a járókelők, különös tekintettel a babakocsisok és a kerekesszékesek számára.
     Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke szombati sajtótájékoztatóján ismét lemérte a Reáltanoda utca járdaszakaszainak szélességét, és 1 méternél jóval keskenyebb szakaszokat is talált: volt, hogy a házfal és a parkoló autó között mindössze 61 cm maradt.
     Szabadai Viktor a következő javaslatokat fogalmazta meg a budapesti járókelők biztonsága érdekében:
     - A Fővárosi Közgyűlés állítson fel egy testületet, amely Budapest járdaszakaszait ellenőrzi, és amennyiben a járdaszélesség nem éri el az 1 métert, forgalmi változtatásokkal vagy az utcabútorok áthelyezésével gondoskodjanak a járókelők kényelméről és biztonságáról!
     - Azokon a szakaszokon, ahol a járdaszélesség nem éri el az 1 métert, tiltsák be az utcai parkolást, legalább az egyik oldalon!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.