2019. február 3., vasárnap 15:24

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 3., vasárnap (OS) - Az Állami Számvevőszék nem vesz részt a Demokratikus Koalíció európai parlamenti választási kampányában.

    Az ÁSZ határozottan visszautasítja, hogy a DK pártpolitikai nyomásgyakorlással próbálja befolyásolni az Országgyűlés független pénzügyi-gazdasági ellenőrző szervének törvényi előírások alapján végzett ellenőrzési tevékenységét. Ahogy a pártok és a kampánypénzek ellenőrzéséért felelős Holman Magdolna, az ÁSZ főtitkára a hvg.hu oldalon 2019. január 24-én megjelent interjúban hangsúlyozta: "Mi egy tükröt tartunk az ellenőrzött szervezetek elé. Lehet, hogy nem tetszik, amit látnak benne, de nem az a megoldás, hogy összetörik a tükröt, hanem az, hogy betartják a törvényi előírásokat."
Az Állami Számvevőszék megdöbbentőnek tartja, a jogállam elleni támadásként értékeli, és határozottan visszautasítja Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese mai sajtótájékoztatóján tett alaptalan vádaskodásokat. A DK a jogállami kereteket megsértve saját pártpolitikai céljaira próbálja felhasználni az Országgyűlés független ellenőrző szervét, valamint durván megtámadta az ÁSZ elnökét.

Az ÁSZ leszögezi: számára nem léteznek ellenzéki vagy kormánypártok, kizárólag ellenőrzött szervezetek vannak, amelyek gazdálkodását a törvényi előírások szerint ellenőriznie kell. Az ÁSZ kiemelt szerepet tölt be és felelősséget visel a pártok feletti társadalmi kontroll érvényesítésében, ellenőrzéseivel hozzájárul a pártok gazdálkodásának szabályszerűségéhez, végső soron a politikai élet tisztaságához.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.