2019. február 4., hétfő 07:52

Az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkárságának közleménye (5. rész)
    Budapest, 2019. február 4., hétfő (OS) - A daganatos megbetegedések száma a világ valamennyi országában jelentős emelkedést mutatott az elmúlt évtizedekben. Hazánkban évente mintegy 32-33 ezren veszítik életüket daganatos betegség következtében, jóllehet a daganatok egyharmada megelőzhető lenne. A magyar Kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériumának célja ennek érdekében a szűrővizsgálatokon való részvétel növelése. A Kormány évente átlagosan 3,22 milliárd forintot fordít a szervezett egészségügyi szűrővizsgálatokra, amely összeg évről évre növekszik.

    Magyarország Kormánya a lakosság egészsége iránt érzett felelősségtől vezérelve tehát 2018 november végén elfogadta az egészségügy átfogó megújítására irányuló, a legnagyobb egészségveszteségek mérséklését célzó öt Nemzeti Egészségügyi Programot, köztük az említett Nemzeti Rákellenes Programot is, melynek végrehajtására folyamatban van a Nemzeti Rákellenes Szakpolitikai Program kidolgozása.

Magyarország Kormánya és az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a primer prevenció, azaz a megelőzés mellett tegyenek eleget a népességszintű szűréseken való megjelenésnek, hiszen ezzel segítik a rosszindulatú daganatos betegségek korai felismerését, amely sokszor életet menthet!

Budapest, 2019. február 04.

     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.