2019. február 4., hétfő 12:19

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. február 4., hétfő (OS) - LMP: Meg kell szüntetni a rákkezelésben tapasztalható területi egyenlőtlenségeket! -

    Az LMP szerint kiemelt figyelmet kell fordítani a rákprevencióra, Magyarországon ugyanis minden évben több mint 30 ezer ember hal meg daganatos betegségekben.  

Az LMP szerint radikális szemléletváltásra van szükség az egészségügyben: minden népegészségügyi statisztika igazolja, hogy jóval több pénzre van szükség az ellátórendszerben és sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a megelőzésre. Magyarországon továbbra is kimagasló a daganatos megbetegedések aránya, Európán belül itthon a legrosszabbak a mutatók.

Az LMP 35 milliárd forintból az ország negyven pontján olyan praxisközösségeket hozna létre, amelyek segítséget nyújtanak az életmódváltásban, így komoly szerepet játszhatnak a daganatos megbetegedések megelőzésben. Légszennyezést csökkentő intézkedéseket, élelmiszerkönyvi szigorításokat kell bevezetni, standionépítések helyett pedig tornaterem-építési programra és a felnőtt lakosság testmozgására kell költeni, amelyekkel a rák típusától függően, 10-60%-kal csökkenteni lehetne a rákbetegségek előfordulását. A megelőzés mellett a terápiát is fejleszteni kell, jelenleg ugyanis súlyos területi egyenlőtlenségek vannak mind a sugárterápia elérhetőségében, mint a kemoterápiás kezelések minőségében. Az LMP követeli az egészségügyi kormányzattól, hogy az ország minden területén ugyanolyan színvonalú ellátás legyen!

Demeter Márta és Keresztes László Lóránt
az LMP társelnökei

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.