2019. február 4., hétfő 20:19

A Magyar Gumiabroncs Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. február 4., hétfő (OS) - Az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége (ETRMA) a napokban publikálta a tagok 2018-ra vonatkozó értékesítési adatait. Összességében elmondható, hogy az iparág teljesítménye általában stabil és megfelel a várakozásoknak. A tagok a teherautó-gumiabroncsok piacán kiugróan jó eredményről számoltak be (+9%), ezzel szemben a mezőgazdasági gumiabroncsok értékesítése az ötödik egymást követő évben csökkent (-4%). 2018 utolsó negyedévében minden gumiabroncsszegmens nőtt a 2017-es negyedik negyedévhez képest.

    A személyautó gumiabroncsok piaca csekély mértékben nőtt (+1%), ami elsősorban a négyévszakos gumiabroncsok értékesítésében elért jelentős növekedésnek köszönhető. Új autók eredeti felszereltségeként történő gumiabroncs értékesítése terén - tehát az autógyáraknak történő közvetlen eladás - kismértékű (-4%) csökkenést regisztráltak. Összességében az ETRMA tagok személyautó-gumiabroncsok értékesítése jellemzően stabil. A téli és a nyári gumiabroncs-értékesítés alakulását összehasonlítva érdemes megjegyezni, hogy a téli gumiabroncsok értékesítése nőtt (+1%), míg a nyári gumiabroncsoké ugyanilyen mértékben csökkent.

A teherautó gumiabroncsok piacán az ETRMA tagok az árbevételük +9%-os változásáról számoltak be, és a trendet jellemzi, hogy a rendkívül erős negyedik negyedévben +16%-os növekedést mértek.
2018-ban Magyarországon minden eddiginél több, összesen 3,1 millió darab gumiabroncsot értékesítettek a nagy- és kiskereskedőknek, ami 9,7%-os éves növekedést jelent.
     Kiadó: Magyar Gumiabroncs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.