2019. február 5., kedd 16:29

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 5., kedd (OS) - Budapest lett Európa legjobb úticélja

    
Idén Budapest nyerte el a Európa legjobb úticélja 2019 díjat. Január 15. és február 5. között több mint félmillióan szavaztak a kedvenc európai úticéljukra, a közönségszavazáson a magyar főváros lett az első - közölte a European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet. (Az EDB erről szóló, Tarlós Istvánhoz írt levele a Budapest Portálon - www.budapest.hu - olvasható.)

Kiemelték, hogy még egy győztes sem kapott ekkora nemzetközi támogatást és ennyi országon kívüli szavazatot (a Budapestre adott szavazatok 77%-a Magyarország határain kívülről érkezett, főként az Egyesült Királyságból, az Amerikai Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból). Budapest győzelme egyhangú volt, a magyar főváros több szavazatot szerzett, mint Párizs, Athén, London, Firenze, Genf, így kerülve a ranglista élére.

Az EBD szerint az elismerés tíz év munkájának a gyümölcse, ez idő alatt Budapest Európa egyik legvonzóbb és legjobb életminőségű városa lett, amely befektetőket, vállalkozásokat, startupokat és utazókat vonz a világ minden részéről. A kultúrába és az örökségvédelmi projektekbe fektetett támogatások hatására Budapest Európa egyik legszebb városa lett és a kontinens egyik legerősebb turisztikai brandjével büszkélkedhet. A város világszerte ismert és elismert úticél mind a turisták, mind a turisztikai szakma körében.

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.