2019. február 5., kedd 18:17

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 5., kedd (OS) - Az antiszemitizmus semmilyen formája nem válhat politikai érdekből szalonképessé Európában

    A jelenlegi kormány az egyetlen hiteles politikai erő ma Magyarországon, amely kiáll a zsidó közösségek védelmében és fellép az antiszemitizmus ellen – jelentette ki Takács Szabolcs Pozsonyban, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet konferenciáján. A Miniszterelnökség államtitkára hangsúlyozta: bár Közép-Európában is előfordulnak még – főként szóbeli – incidensek, ezek eltörpülnek az egyre növekvő számú nyugat-európai zsidóellenes atrocitások mellett, amelyek elválaszthatatlanok az iszlám hátterű migrációtól.

Takács Szabolcs kiemelte: már 2015-ben, a Nemzetközi Holokauszt Emlékezet Szövetség elnökeként is tapasztalta a zsidóellenesség fundamentalista bevándorlók miatti növekedését, amelyet gyakran a radikális baloldali politikai erők cinkossága bátorít Európában. Az államtitkár beszédében Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt idézte, aki európai látogatása során úgy fogalmazott: "Vannak még antiszemita mozgalmak. Ezek egy része hagyományos antiszemitizmus, egy részük azonban az anarchista, baloldali antiszemitizmus új elegye, amely kéz a kézben jár a radikális iszlámmal."

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.