2019. február 6., szerda 13:54

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 6., szerda (OS) - Sermer Ádám: Orbán Viktor titokban egyeztet az újabb budapesti vizes vb-ről

    Orbán Viktor február 8-án, pénteken titokban fogadja Cornel Marculescut, a FINA  igazgatóját, hogy Budapest rendezhesse a 2027-es úszó világbajnokságot - tudta meg Sermer Ádám. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint félő, hogy az Orbán-kormány újabb tízmilliárdokat készül elszórni budapesti sportberuházásokra, miközben egy újabb olimpiai pályázatot készít elő.

Sermer Ádám mai sajtótájékoztatóján elmondta: Orbán Viktor továbbra sem engedte el az olimpia tervét, pedig a budapestiek világosan megüzenték, hogy nem kérnek a budapesti rendezésből, ami újabb sokmilliárd forintot emésztene fel. A főpolgármester-jelölt elfogadhatatlannak tartja, hogy a miniszterelnök sportmániája miatt Budapesten életbevágó fejlesztések maradnak el. Elfogadhatatlannak tartja, hogy Orbán Viktor úgy tárgyal titokban a FINA igazgatójával a budapesti vizes vb-ről, hogy közben a 2017-es világbajnokság költségeit továbbra sem rendezték. A vizes vébé minden idők egyik legkorruptabb magyar sportberuházása volt: az eredeti tervek 25 milliárd forintról szóltak, végül több mint 130 milliárd forintba került az esemény.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.