2019. február 7., csütörtök 10:37

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 7., csütörtök (OS) - A Momentumon és a Párbeszéden múlik, mikor kapják vissza az állami támogatásukat

    Az Állami Számvevőszék azonnal visszavonja a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt költségvetési támogatásának felfüggesztését, amennyiben megfelelő módon igazolják a gazdálkodásuk törvényes kereteit. Alapvető állampolgári érdek, hogy a pártok elszámoltathatóan és átláthatóan gazdálkodjanak az adófizetőktől, illetve a támogatóiktól származó pénzekkel. A két párt az elmúlt három hétben nem küldött meg az ÁSZ részére ezt igazoló dokumentumokat.

Az Állami Számvevőszék a 2018. évi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése keretében 2019. január 16-án zárta le a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt ellenőrzését. A Momentum és a Párbeszéd nem igazolta a törvényes gazdálkodásnak való megfelelést, ezért az ÁSZ mindkét párt esetében kezdeményezte a költségvetési támogatásuk felfüggesztését.

Az ÁSZ a jelentések nyilvánosságra hozatalával egyidejűleg tájékoztatta a Momentum elnökét és a Párbeszéd társelnökeit, hogy milyen dokumentumokkal kell igazolniuk az ÁSZ felé azt, hogy megteremtették a vonatkozó törvényeknek megfelelő gazdálkodás feltételeit. Amennyiben ennek megfelelő módon eleget tesznek, az ÁSZ azonnal visszavonja a költségvetési támogatásuk felfüggesztésére vonatkozó intézkedését.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.