2019. február 8., péntek 17:30

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 8., péntek (OS) - Plenáris ülést tartott az Energetikai Innovációs Tanács

        Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által tavaly októberben életre hívott Energetikai Innovációs Tanács (EIT) 2019. január 30-án tartotta első plenáris ülését.
     Az eseményen az EIT hét munkacsoportjának vezetői mutatták be munkájuk eddigi eredményeit a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Dísztermében megjelent közel száz szakértőnek.
     Az EIT hét munkacsoportban - rendszerirányítási és hálózati oldali rugalmasság, változó fogyasztói igények, energiatárolás, megújuló alapú energiatermelés, nem konvencionális szénhidrogén-kitermelés, nukleáris energiatermelés, energiahatékonyság - dolgozik a hazai energetikai innovációs lehetőségek feltérképezésén, az innovatív megoldások használatát ösztönző szabályozási környezet kialakításán.
     A tanácskozáson kiemelt téma volt a megújuló áramtermelők és az energiatároló-technológiák rendszerbe illeszthetőségének és rendszerszabályozásban való részvételének mikéntje, az időjárásfüggő áramtermelés előrejelzése és menetrendezése, az okos hálózati megoldások alkalmazása.
     A felszólalók a változó fogyasztó igények kapcsán kiemelt jelentőséget tulajdonítottak az egyszerű ügyintézésnek és a digitalizációnak.

     Kiadó: Innovációs és technológiai Minisztérium
         Kommunikációs Főosztály

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.