2019. február 8., péntek 20:00

A Budapesti Atlétikai Klub Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. február 8., péntek (OS) - A leghíresebb angol amatőr labdarúgó csapat, a Corinthian Casuals FC több, mint száz évvel első túrája után, a nyáron ismét Magyarországra látogat a Budapesti Atlétikai Klub meghívásából az Egri Ersbtein Torna keretében - Az első magyarországi vakfoci bajnoki döntő

    A Budapesti Atlétikai Klub (BAK) első alkalommal hívja életre az Egri Erbstein Tornát, melynek célja, hogy emléket állítson a hetven évvel ezelötti Superga tragédia áldozatainak. Mint az közismert 1949 május 4-én szenvedett végzetes repülőgép szerencsétlenséget a világ akkori legjobb klubcsapata, a Torino FC. Egri Erbstein Ernő, a BAK egykori játékosa, ennek az együttesnek volt a menedzsere, és a futball egyik legnagyobb mesterének számított.
A BAK a nyári tornára elsők között hívta meg angliai testvérklubbját, a Corinthian Casuals FC-t, mely a mai nap jelentette, be, hogy elfogadja a felkérést és több, mint 100 évvel az első magyarországi látogatása után, ismét pályára lép hazánkban. A torna meghívott csapatai között van a Testvériség együttese is, mely az első budapesti amatőr bajnokcsapat cím büszke tulajdonosa.
A torna intergált sporteseménynek számít, hiszen a háromnapos viadal első napján kerül megrendezésre az első magyarországi vakfoci bajnoki döntő a LASS és a BAK Vakfoci csapata között.

     Kiadó: Budapesti Atlétikai Klub Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.