2019. február 9., szombat 08:44

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. február 9., szombat (OS) - Magyar Békekör az amerikai külügyminiszter budapesti látogatásáról

        Trump amerikai elnök azért küldi Budapestre külügyminiszterét, hogy elhárítsa a magyar vétót Ukrajna NATO-tagságának útjából. Hétfői tanácskozásán Mike Pompeo kísérletet tesz arra, hogy meggyőzze Orbán Viktort, Macedónia után Ukrajnát is be kell vonni a NATO-ba, s lebeszélje arról, hogy a kárpátaljai magyarság jogainak szavatolását Ukrajna NATO-tagságának feltételéül szabja.
     A Magyar Békekör arra szólítja fel Orbán Viktort, hogy tekintse magyar nemzeti érdeknek a kárpátaljai magyarság védelmét, és azt, hogy hazánkat ne fordítsák Oroszország ellen. Folytatnunk kell a keleti nyitás politikáját, békében és jó viszonyban kell élnünk Oroszországgal is! Ne engedjük, hogy választás elé állítsanak minket: vagy beleegyezünk Ukrajna NATO-tagságába, és ezzel elkerüljük közép-hatótávolságú nukleáris rakéták Magyarországra telepítését, vagy ellenezzük, de akkor Magyarországra is telepítenek, és háborús célponttá változtatnak minket is.
     Világosan meg kell mondani Pompeonak: sem hazánk, sem a világ biztonsága nem erősödött, hanem gyengült azzal, hogy az amerikai vezetés felmondta a közép-hatótávolságú nukleáris fegyverekről kötött 1987. évi megállapodást!
     Arra kérjük Orbán Viktort, javasolja Pompeonak, Washington vizsgálja felül döntését, és tárgyaljon a hidegháború felidézésével fenyegető újabb fegyverkezés helyett! Annál is inkább, mivel a budapesti látogatásra várt Putyin nyitva hagyta az ajtót a komoly tárgyalások előtt.

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.