2019. február 10., vasárnap 09:43

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 10., vasárnap (OS) - Az ÁSZ menekülni akar a rá nézve terhelő bizonyítékoktól

    A 624 oldalnyi melléklettel alátámasztott észrevételében a Jobbik tételesen cáfolta a jelentés-tervezetben megfogalmazott abszurd vádakat, többek között azt is, hogy a Posta és a NAV tiltott pártfinanszírozást nyújtott számára.
Ezt követően, január 31-én jelent meg az Állami Számvevőszék végleges jelentése, amelyből világossá vált, hogy a benyújtott mellékletekre rá se hederítettek. Ezt igazolta az is, hogy február 1-én megdöbbenésünkre teljes egészében visszaküldték a benyújtott észrevételek mellékleteként csatolt teljes iratcsomagot, a kísérőlevélben arra hivatkozva, hogy a "dokumentumok valódisága pedig nem igazolt".

Elutasítjuk az ÁSZ önkényes és törvénytelen jogalkalmazói gyakorlatát. Az Állami Számvevőszékről szóló törvény semmilyen formában nem rendelkezik az iratvalódiság követelményeiről, igazolásának módjáról. Ha az ÁSZ-nak a becsatolt iratok valódiságát illetően kétsége merült fel, akkor azokat a helyszínen bármikor ellenőrizhette volna.
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.