2019. február 10., vasárnap 10:12

A PMI Budapest Magyar Tagozat közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 10., vasárnap (OS) - Projektalapú tanulás középiskolában a PMI Budapest, Magyar Tagozat önkéntesei támogatásával

    A középiskolában az általános műveltség megszerzése és a sikeres felsőoktatási felvételire való felkészülés mellett a munka világának megismerése is fontos célként jelenik meg a diákok számára, nem utolsó sorban a helyes pályaválasztás megalapozása szempontjából is. Bármennyire is fontos ez, nincsenek könnyű helyzetben az oktatási intézmények. A legtöbb szakmában ugyanis a tudásanyag folyamatos változása mellett sok esetben a feladatok megszervezése is nagymértékben átalakul.

Egyre több olyan egyszeri feladatban kell részt venniük a vállalatok dolgozóinak, amelynek célja valamilyen egyedi eredmény létrehozása. Ilyen lehet egy új termék kifejlesztése a gyógyszergyártásban vagy az autóiparban, egy egyedi szoftverfejlesztés vagy egy vállalat belső folyamatainak átalakítása. Magyarán az ismétlődő tevékenységek mellett egyre nagyobb szerepet játszanak a projektek.

A hazai középiskolai oktatás gyakorlatában a projektszemlélet nem jelenik meg a szükséges mértékben. Három projektvezető ezért úgy határozott, hogy önkéntes munkában összeállít egy gyakorlati megközelítésű projektszemlélet fejlesztő programot a PMI Educational Foundation ajánlásainak figyelembevételével középiskolások számára. A tananyag alapján a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium egyik végzős osztályában a 2018/2019-es tanév első félévében valósult meg az első kurzus.

     Kiadó: PMI Budapest Magyar Tagozat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.