2019. február 11., hétfő 09:10

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2019. február 11., hétfő (OS) -

        Orbán Viktor magyar miniszterelnök a vasárnap délutáni évértékelő beszédében ismét egyértelművé tette a magyarság és a világ számára, hogy a kormány nem csupán folytatja, de további elemekkel bővíti és erősíti a nemzetközi színtéren is példaértékű családbarát politikáját.
     A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) elnöksége és tagszervezetei egyetértenek minden olyan kormányzati koncepcióval, amely segíti a magyar családokat a gyermekvállalásban. A vasárnap bejelentett 7 pontos családvédelmi akcióterv ilyen kezdeményezés. Az anyasági szerep társadalmi megbecsülésének erősítése és az idősebb korosztály szerepvállalásának támogatása a gyermeknevelésben, olyan intézkedések, amelyek eredményeként akár már pár éven belül is számottevően nőhet a születési szám a magyarság körében. A külhoni magyar családok gyermekvállalását segítő Köldökzsinór Program két éve szolgálja eredményesen ugyanezt a célt.
     A KCSSZ álláspontja szerint helyes volt a magyar kormány nemzetközi vitákat is kiváltó döntése a migráció megállításáról az európai-magyar közös határon. A bevándorlóországokban tapasztalható társadalmi feszültségek ismeretében csak remélhető, hogy ezt hamarosan azok a politikai erők is felismerik majd, akik a magyar családok erősítése helyett ma még a migránsok tömeges befogadásával képzelik el a hazai demográfiai problémák megoldását.  

     Kiadó: Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.