2019. február 11., hétfő 11:14

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. február 11., hétfő (OS) - A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), mint a legjelentősebb honi zsidó szervezet feladatának tartja, hogy világos értékrendet követve képviselje a közösség érdekeit. Választási években különösen fontosnak tartjuk, hogy a felfokozott közhangulattól függetlenítsük szervezetünket és megfontoltan reagáljunk a bennünket érintő kérdésekben. Szövetségünk megfelelő kompetenciákkal rendelkezik ahhoz, hogy eldöntse mi zavarja, mi sérti, mi veszélyezteti közösségünket.

        Az SS-halálfejekkel alakzatban felvonuló, gyűlöletet szító, neonáci demonstráció a Városmajorba meghirdetve számunkra ugyanúgy elfogadhatatlan, mintha felmentek volna a Kapisztrán térre, a Várba.
     Szövetségünk továbbra is a több ezer éves zsidó tradíciók közvetítette értékektől vezetve kíván működni, a pártpolitikától függetlenül. Tisztában vagyunk azzal, hogy történelmi felekezetként a választási kampányok idején megszólalásaink alkalmat adhatnak arra, hogy azokat a versengő politikai erők a maguk céljaira felhasználják. Arra kérjük a politika szereplőit, tartsák tiszteletben függetlenségünket!
     Az antiszemitizmussal szemben és az emlékezetpolitikai kérdésekkel kapcsolatban pedig eztán is következetesen, a magyarországi zsidóság érdekében dolgozunk tovább.

     Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.