2019. február 11., hétfő 15:11

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 11., hétfő (OS) - Párbeszéd: A kormány nem megsegíti, hanem megalázza a magyar családokat

    A Párbeszéd szerint a miniszterelnök által bejelentett intézkedéscsomag nem fogja megoldani a hazai demográfiai válságot. A családok hosszútávú támogatására és a létbiztonság megteremtésére kellene a hangsúlyt fektetni, amihez be kell vezetni az alapjövedelmet.

A Párbeszéd álláspontja szerint nem elfogadható, hogy a kormány azt kéri az állampolgároktól, hogy pénzért vállaljanak gyermeket. A család nem gyerekgyár, az anya nem szülőgép. Különbséget tesznek az egyszülős és a nem egyszülős családok között, előbbiek hozzá sem férhetnek majd a juttatások jelentős részéhez, miközben egyre többen vannak, akik egyedül kénytelenek nevelni gyermeküket. Orbán Viktor nem mondta el az igazságot a 10 milliós hitellel kapcsolatban sem, amit bizony a legtöbb igénylőnek vissza kell majd fizetnie. Hiába érint az szja-mentesség 37 ezer családot, ha ez csak az összes érintett nagyjából negyedét teszi ki. Orbán Viktor azt sem mondta el, hogy a három- és többgyermekesek fele szegénységben él, vagyis egyik támogatás sem fog eljutni hozzájuk. A családi pótlék és a GYES nem emelkedik, annak ellenére, hogy minden harmadik 18 év alatti gyerek egészségre ártalmas lakáskörülmények közé születik, így nő fel, illetve minden negyedik 7 év alatti gyermeket veszélyeztet a szegénység és a társadalmi kirekesztettség.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.