2019. február 12., kedd 10:24

A Fortissimi (Legbátrabbak) Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 12., kedd (OS) - A kercaszomori Communitas Fortissima ünnep és a versmondó verseny eredménye.

    A Fortissimi (Legbátrabbak) Alapítvány és Kercaszomor Önkormányzata a Communitas Fortissima emlékünnep tiszteletére Kapornaky Gyula Versmondó Versenyt szervezett a szülőföld szeretete és a hazavédő bátorság jegyében.
A három korcsoportban meghirdetett amatőr versengésre negyvenketten jelentkeztek Vas, Veszprém, Zala megyéből és a határon túlról, hétévestől a nyolcvanöt évesig. Egy verset az Őrség 1914 és 2001 között élt költőjétől kellett választaniuk, egyet pedig magyar költők 1990 után született alkotásai közül.

A zsűri elnöke, dr. Szabó András irodalomtörténész, előadóművész, Balassagyarmat díszpolgára volt (Budapest), tagjai: dr. Bence Lajos költő, az irodalomtudomány doktora (Lendva), Ferincz Gyuláné általános iskolai tanító (Bajánsenye), Németh Ibolya, a magyar nyelv és irodalom tanára, Vas megyei szaktanácsadó (Őriszentpéter) és Orbán Róbert helytörténész, Kercaszomor díszpolgára, a Savaria Múzeum munkatársa (Szombathely).
A zsúfolásig megtelt kercaszomori református templomban három órán át tartott a verseny.

A kisgyermekek (7–10 évesek) közt az első helyezett Tornyos Jázmin, a második Reményi Réka, a harmadik Klujber Janka lett. A tizenévesek (11–20) korcsoportjában Pfeiffer Attila bizonyult legkiválóbbnak, a második díjat Bodonci Orsolya, a harmadikat Fábián Mátyás szerezte meg. A felnőttek első díját Varga-Bodó Anita, a másodikat Horváth Róbert, a harmadikat Kapornaky Veronika nyerte el.

     Kiadó: Fortissimi (Legbátrabbak) Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.