2019. február 12., kedd 12:56

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 12., kedd (OS) - Sermer Ádám: Tarlós István az Orbán-kormány bűntársa az MTA szétverésében

    A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy az Orbán-kormány az ellenzéki pártok, civil szervezetek, a független színházak és a CEU után most a kutatóintézetek ellehetetlenítésére, a budapesti tudományos élet szétverésére készül, Budapest első embere pedig néma cinkostársként asszisztál mindehhez. Ha Tarlós István főpolgármester valóban a budapestiek érdekét képviselné, most azért küzdene, hogy a kormány ne darálhassa be az MTA budapesti kutatóhálózatát, a főpolgármester ingerküszöbét azonban láthatóan a tudományos akadémia ügye sem érte el.

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt az MTA-ért kiálló mai demonstráció előtt arra kérte a főpolgármestert, hogy tegye világossá, mi az álláspontja a tudományos akadémia megszállásával kapcsolatban. Mit gondol a tudományos élet korlátozásáról, a kutatók megalázásáról? Mit gondol arról, hogy több száz Budapesten dolgozó akadémikus jövője került veszélybe a magyar kormány önkényes ámokfutása miatt? - tette fel kérdéseit a főpolgármester-jelölt, aki elfogadhatatlannak tartja, hogy Budapest első embere a CEU után most a magyar tudósok elüldözését is tétlenül készül végignézni.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.