2019. február 13., szerda 10:07

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. február 13., szerda (OS) - Kik kapnak VIP-kártyákat a Honvédkórházban?

    A kormánypárti média nemtelen támadást indított Demeter Márta ellen, aki arra kért lehetőséget, hogy gyógyíthatatlan beteg édesanyjával együtt tölthesse az utolsó napokat. A kormánypárti Origo arról írt, hogy az LMP társelnöke VIP-kártyát igényelt a Honvédkórházban.

A Liberálisok szeretnék tudni, hogy közadatnak minősül-e ez az információ, ezért közadat-igényléssel fordulunk a Honvédkórház vezetőjéhez. Szeretnénk, hogy kiderüljön, kiknek van különleges egészségügyi ellátást biztosító VIP-kártyájuk a Honvédkórházban.
Tudni szeretnénk, hogy kik döntenek ezekről a VIP-kártyákról, és mi alapján dől el, hogy ki jogosult rá, és ki nem? Szeretnénk megtudni, milyen extra szolgáltatásban részesülnek a VIP-kártyatulajdonosok? Miben különbözik az ő ellátásuk azoktól, akik csak szimplán társadalombiztosítással rendelkeznek? Az Emmi-t vezető minisztertől pedig azt szeretnénk megtudni, hogy az országban vannak-e más egészségügyi intézményekben is ilyen VIP-szolgáltatást biztosító jogosítványok? Ha vannak, hol, kik, kitől és hogyan kaphatnak ilyeneket? Amennyiben közadatnak minősül a VIP-kártya igénylése, kérjük, hozzák nyilvánosságra, hogy még kik igényeltek és kaptak ilyet! Amennyiben ez az adat nem közérdekű, arra kérjük a Médiahatóságot, hogy járjon el az Origóval szemben!


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.