2019. február 13., szerda 11:32

Az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. február 13., szerda (OS) - Most lenne 25 éves a pszichiátrián meghalt fiú - vádat emeltek a pszichiátere ellen

    Édesanyja szívfájdalommal emlékezik fiára, aki 21 évesen, csupán másfél nap pszichiátriai kezelést követően halt meg a dunaújvárosi kórházban, megalázó körülmények között.

Az édesanya rosszullét miatt vitte be fiát a kórházba, ahol hamarosan - nem teljesen tisztázott okokból - a fiút a pszichiátriára fektették be. A család másnap a zárt osztályon találta Árpádot, lekötözve, bepelenkázva, önkívületi állapotban. A kétségbeesett édesanyát a személyzet megnyugtatta, hogy másnapra minden rendben lesz. Másnap kora reggel az édesanya hívást kapott a kórházból: a fia meghalt.

A rendőrségi nyomozás sokáig nem akart felelőst találni a fiú hirtelen haláláért, majd egy jogvédő szervezet segítségével végül sikerült elérni, hogy az ügyészség nemrégiben vádat emelt a kezelő pszichiáternő ellen. A bírósági ügy várhatóan hamarosan elindul.

Az édesanya és a jogvédő szervezet egyaránt szívesen vállalja a nyilvánosságot az ügyben.

További információ:
Dobos János
Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR)
06 70 330 5384
pr@cchr.hu
www.emberijogok.hu

     Kiadó: Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.