2019. február 13., szerda 12:55

A Magyar Életmód Orvostani Társaság Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. február 13., szerda (OS) - 2019. febr. 15-16.: két nap, amikor minden az egészségről, az életmódról és a kettő bizonyított összefüggéseiről szól. A konferenciára érkezők előadásokon, workshopokon vehetnek részt, ahol nem csak az életmód orvoslás történetével és eredményeivel ismerkedhetnek meg, de számos betegség esetén is megtudhatják, milyen szerepe van a gyógyításukban az életmódnak.

    Ebből a felismerésből kiindulva alakult meg 2013-ban a Magyar Életmód Orvostani Társaság (ÉMOT), hiszen egyre nyilvánvalóbb: a 21. sz. legnagyobb egészségügyi kihívását az életmód-alapú betegségek, a szív-érrendszeri- és daganatos betegségek, az elhízás, a magas vérnyomás és a diabétesz jelentik. Az ezek gyógyításával, megelőzésével és kutatásával foglalkozó magyarországi szakmai szervezet rendezvényén a tényeken túl az érdeklődők megismerkedhetnek többek közt az "okosmozgással" és a legújabb táplálkozási ajánlásokkal.
- A WHO szerint az életmód betegségek évi 41 millió ember halálát okozzák, ami a teljes halálozási ráta 71 %-át teszi ki. Ma minden 3. magyar felnőtt magas vérnyomásban szenved, minden 6. cukorbeteg vagy prediabéteszes, 3-ból 2 felnőttnek emelkedett a koleszterinszintje. Ezek a kórképek teszik ki a betegségek legnagyobb hányadát, szövődményeik a halálozások leggyakoribb okai, és az egészségügyi ellátó rendszert is ezek terhelik leginkább – hangsúlyozta dr. Babai László, az ÉMOT elnöke. – Éppen ezért van egyre nagyobb szerepe az életmód orvoslásnak, amelyről idén rendezzük első konferenciánkat.


     Kiadó: Magyar Életmód Orvostani Társaság Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.