2019. február 13., szerda 14:07

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. február 13., szerda (OS) -

    A magyar szocialista politikus megerősítette, hogy támogat az EP-jelentésben megfogalmazott minden olyan intézményi és politikai reform-javaslatot, ami e veszélyes politikai törekvések megfékezését segítheti, így a polgárok bizalmát, demokratikus jogaik érvényesülését, az Unió hatékonyabb, átláthatóbb működését, a fenntartható fejlődést, az EU kettészakadásának megelőzését célzó megoldásokat. Hangsúlyozta: ezek közül ma különösen időszerűnek tartja az EU-ban a minősített többségi döntéshozatal általánossá tételét, továbbá az Európai Parlament szerepének erősítését az Európai Tanács, a tagállamok – gyakran szándékos – döntésképtelenségének ellensúlyozására.

Az európai együttműködés jövőbeni kívánatos súlypontjairól szólva Szanyi Tibor – korábbi parlamenti megszólalásaival összhangban - ezúttal is a szociális biztonság erősítését, a társadalmi igazságosság érvényesítését helyezte az Unió előtt álló kihívások élére: "Szocialista politikusként és az európai integráció következetes híveként ismételten sürgetem a Szociális Európa történelmi feladatának megvalósításához, a Szociális Pillér tényleges működéséhez szükséges politikai garanciák és konkrét intézményi, jogi feltételek mielőbbi létrehozását. A jövő európai polgára ugyanis elsősorban ennek kézzel fogható, saját életkörülményeit befolyásoló eredményei fényében fogja megítélni az egységes, békés és igazságos Európa érdekében végzett közös munkánkat".

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.