2019. február 14., csütörtök 11:42

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 14., csütörtök (OS) - Mindenben igazunk volt: Szakképzésből elégtelen!

    Noha a Jobbik évek óta figyelmeztette az éppen illetékes NERsevik döntéshozókat, hogy a tárcák közt mostohagyerekként hánykolódó hazai szakképzés rendszere a szakadék felé rohan, most már az innovációs minisztérium számára készített szakképzési stratégia is kénytelen volt beismerni: teljes kudarcba fulladt a szakképzési reformok eddigi sorozata.

A szakképzésben tanuló fiatalok sorsa, hosszú távú munkaerőpiaci kilátásai nem érdekelték a fideszes kormányzatot. Hiába sorjáztak évről évre a lesújtóbbnál lesújtóbb eredményességi mutatók, hiába váltak egyre tragikusabbá a lemorzsolódási adatok, és hiába csökkent a szakképzés vonzereje, minden vészkiáltás süket fülekre talált. A területen dolgozó szakemberek tapasztalatait, észrevételeit az orbáni hatalom módszeresen lesöpörte az asztalról. A problémákat megfogalmazó, konstruktív megoldási javaslatokat kínáló ellenzéki szakpolitikai felvetéseket pökhendi arroganciával, személyeskedő hazugságokkal vágták a kukába.

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.