2019. február 14., csütörtök 12:27

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. február 14., csütörtök (OS) - Fogadjuk meg Európa javaslatát, támogassa végre hazánk is az orvosi kannabiszt!

    A Liberálisok szerint a Fidesz ultrakonzervatív hozzáállása az orvosi célú kannabiszhoz a beteg embereknek árt a legtöbbet. Ahogy az EP-képviselők is felhívták rá a figyelmet: “az orvosi kannabisz hatékonyan csökkentheti az AIDS-hez, illetve a HIV-hez köthető nagymértékű fogyást, segíthet a mentális zavarok, például a pszichózis, valamint az epilepszia tüneteinek enyhítésében, valamint az Alzheimer-kór, az asztma, a rák, és több más betegség kezelésében. Segít az elhízás és a cukorbetegség kockázatának csökkentésében és a menstruációs fájdalom enyhítésében". A kannabisz hatású gyógyszerek ráadásul mellékhatás nélkül csökkenthetik a betegek fájdalmait és javíthatják a közérzetüket. A magyar egészségügynek már régóta ott kellene tartania, hogy törvényi szabályozás keretein belül a magyar orvosokat továbbképezzék a kannabisz tartalmú gyógyszerek innovatív felhasználási területeiről.

A Liberálisok felszólítják az Orbán-kormányt, hogy szakítson végre maradi politikájával, és a beteg emberek érdekében mielőbb lásson hozzá az orvosi célú kannabisz használatát szabályozó törvény kidolgozásához!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.