2019. február 14., csütörtök 14:21

Az Egyesület a Római Partért közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. február 14., csütörtök (OS) - Nyílt levél Bús Balázs polgármester úrnak

    1954-ben a területet leválasztották Budapest testéről azzal a homokkupaccal, amit a Nánási út – Királyok útján elhelyeztek, ezzel gyakorlatilag egyfajta gettóba zárva.

Kérdezzük Önt Tisztelt Polgármester Úr, mit kíván Ön és az Önkormányzat annak érdekében tenni, hogy a 70 hektáron lakó, vállalkozó, sportoló magyar állampolgárok végre biztonságban érezhessék magukat a dunai árvizek pusztításaival, és a fertőzésveszéllyel szemben?! Mikor lesznek végre egyenrangú tulajdonosok a Római-parton élők bármilyen más budapesti ingatlantulajdonossal?! Kinek és mi a baja az itt élőkkel?!

Mivel tudják megmagyarázni azt a tényt, hogy a beépítésre nem szánt, közpark besorolású Margitszigetet - amelynek állandó lakója nincs – 2002, 2006, 2010, és 2013-ban is közvetlen a Duna partélén épített ideiglenes védművel védték az árvizek kártételeitől. Ellenben a beépítésre szánt, üdülőövezet besorolású Római-part 70 ha területén élő cca. 2.000. lakost és ingatlanjaikat nem hajlandóak megvédeni a Duna partján építendő védművel?! Miért?!
Mikor épül meg végre 65 év után, a törvénynek megfelelően, a partra az elsőrendű fő árvízvédelmi védmű?!

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.