2019. február 14., csütörtök 15:36

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2019. február 14., csütörtök (OS) - A miskolci lincshangulat jelzi: a türelem elfogyott

    Lincshangulat alakult ki az egyik miskolci multinál, ahol a kormány által magukra hagyott dolgozók sztrájkkal küzdenek a béremelésért. Beszámolók szerint a cég – amellyel nemrég Miskolc fideszes önkormányzata kötött együttműködési megállapodást – az érintett dolgozókat egy szék és asztalok nélküli, raklapokkal körülvett területre terelte, hogy itt várják ki a 12 órás műszak végét.
A kormány a rabszolgatörvénnyel megüzente a multiknak, bármit megtehetnek a dolgozókkal: karámba terelhetik a sztrájkolókat, ahogy Miskolcon, kirúghatják a szakszervezetet alapítót, ahogy Esztergomban. A kormány nem szólal meg csak akkor, ha a tiltakozó munkavállalókat lehet sorosbérencezni.
A győri audisok sikere és a miskolci dolgozók lincshangulata világos üzenet a kormánynak: vonják vissza a rabszolgatörvényt és kezdjenek érdemi béremelésbe, mert ha egyszer elszabadulnak az indulatok, már nem lesz elég kiírni a plakátokra, hogy Magyarország jobban teljesít.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezető-helyettese


     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.