2019. február 18., hétfő 09:53

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének közleménye
    Budapest, 2019. február 18., hétfő (OS) - Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete második alkalommal hirdette meg, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola és NÉBIH szakmai partnerségével a Magyarország étele elnevezésű meleg konyhai szakácsversenyét. A verseny Fővédnöke Dr. Rétvári Bence az EMMI Miniszterhelyettese.

    A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, mely alkalmas lehet arra, hogy "Magyarország étele 2019" címet elnyerje. Fontos szempont még, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön.
A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések, melyekben megtalálható a verseny során kötelezően használandó két alapanyag, a Naszálytej Zrt. Zöldfarm BIO tejföl és a darálthús.
"Ha magyar alapanyagokból, magyar szaktudásra épülő és a magyar szürkeállomány által megalkotott receptúrákat alkotunk, akkor azzal megtaláljuk a helyünket a világ gasztronómiájának palettáján. Sőt, mindaz a gasztrokultúránk fejlesztésén felül turisztikai vonzerővé is válhat." – mondta el Asztalos István az egyesület elnöke.
A döntőbe jutott ételek fantázianevei:
A hegy ajándéka!
Apukám Kedvence
Csabai ízekbe zárt őz
Délibáb
Etyeki daráltas
Fejedelmi Szivar
Hajdú-Bihari Röfögő
HaPoTuPi
Hoppácska
Nagymamám mondta
Örökség Trilógia 2019
Tüskevár
A verseny márciusban a döntővel folytatódik, ahol eldől, hogy melyik pályamű lesz "Magyarország étele 2019"cím birtokosa.
BŐvebben: www.magyarorszagetele.hu
     Kiadó: Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.