2019. február 20., szerda 11:17

Az Autós Életciklus Érdekképviseleti Nagykoalíció Egyesület (ANK) közleménye
    Budapest, 2019. február 20., szerda (OS) - A hazai járműgyártás múltját, jelenét és jövőjét, valamint világraszóló mivoltát megidéző kiállítás kedvcsináló részleteit ismertette a szervezet elnöke, Knezsik István:

    "A hazai járműgyártás világraszóló csodái mellett, a magyar filmipar egyik ikonikus járműve is látható lesz az AMTS 2019 keretein belül megrendezett Magyarok a világ járműgyártásában című tematikus kiállításon. A Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumból a Robog az úthenger című magyar tévéfilmsorozat masináját is elhozzuk a fővárosba, melynek történetét Józsi, azaz a legszebb hangú magyar színész, Szabó Gyula tette feledhetetlenné egy nemzedék számára".
A kiállításon a jelenkort és az elismerésre méltó mérnöki munkát többek között az Alfa Romeo Giulia és Stelvio modellekhez Budapesten fejlesztett és gyártott fékvezérlő egysége reprezentálja. A Continental hazai mérnökei által fejlesztett súly-hatékony modulba épített fékerősítő és vezérlő (ABS és ESC) sokkal gyorsabban képes a féknyomást előállítani, mint a hagyományos hidraulikus rendszerek.
Mivel a kiállítás központi témája az élvonalbeli kreativitás és mérnöki munka, az ANK pályázatot hirdetett olyan 12-18 éves diákok számára, akik érdeklődnek az autóipar bármely területe iránt és szeretnének találkozni világszínvonalú eredményeket elért magyar mérnökökkel. Az egyesület által biztosított lehetőség révén 500 fiatal és kisérője vehet részt ingyenesen az AMTS autóshow keretein belül megrendezett "Magyarok a világ járműgyártásában" tematikus kiállítás megnyitóján.

     Kiadó: Autós Életciklus Érdekképviseleti Nagykoalíció Egyesület (ANK)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.