2019. február 20., szerda 16:57

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. február 20., szerda (OS) - Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a német Fraunhofer Társaság szakmai egyeztető fórumok keretében erősítik partneri viszonyukat, és kezdeményeznek párbeszédet a kutatás-fejlesztés és innováció német-magyar szereplőinek bevonásával. Az "Együttműködés az Innovációért és Kiválóságért" rendezvénysorozat újabb állomása a két szervezet "Future Applications of Photonics" c. közös eseménye 2019. február 20-án és 21-én, Szegeden.

    A német-magyar innovációs rendezvényeken a két ország különböző szakterületein tevékenykedő kutatói és az együttműködést támogató szereplők tartanak előadásokat.

A mostani rendezvény helyszíne az ELI-ALPS szegedi lézeres kutatóintézet, ahol a fény és az anyag kölcsönhatását vizsgálják minden eddiginél nagyobb intenzitások mellett, az úgynevezett ultra-relativisztikus tartományban is.  Az ELI-ALPS-ban végezhető kísérletek az alapkutatást szolgálják, eredményeik további kutatások felé nyitnak teret, távolabbra tekintve például ipari vagy orvosi alkalmazások kifejlesztésére adnak lehetőséget.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.