2019. február 21., csütörtök 10:03

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2019. február 21., csütörtök (OS) - Egy munkahelyi mentorhálózat szükségességére, és a leggyakoribb, a hallássérültek alkalmazása során felmerülő tévhitekre hívta fel a figyelmet Dr. Soósné Szigetvári Ágnes, a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért szakmai vezetője a SE-n, a komplex felülvizsgálatot végző orvosoknak tartott prezentációjában.

    Köszönhetően a központi szervek munkatársai növekvő empátiájának, az elmúlt évekhez képest egyre növekvő tendennciát mutat a hallássérültek foglalkoztatottsága, ám még mindig vannak nyitott kérdések. Habár a nagyvállalati termelőegységek kötelékében nem sokáig maradnak meg a hallássérült munkavállalók, ez megváltozna, ha a munkahelyen vagy a rehabilitációs központokban kérhetnék mentorok segítségét, hogy halló társaikhoz hasonlóan teljesíthessenek. A valódi integrációt mindkét fél folyamatos fejlődése és elfogadása jelenti – tette hozzá.
A hallássérültek is tudják, hogy hangképzésük eltérhet a töbibekétől. Ez a kommunikáció során félreértésekre adhat okot, amik munkahelyi stresszt és teljesítményromlást eredményezhetnek. Ennek elkerülése végett szükség lenne audiomentorok és munkaaszisztensek bevonására az iskolákban és a munkahelyeken egyaránt. A koordináció biztosítására egy, a jó gyakorlatokat terjesztő, a szakmai módszertani anyagok kidolgozásában is segítséget nyújtó rehabilitációs központ volna a legmegfelelőbb szerv.


     Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.