2019. február 23., szombat 09:18

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 23., szombat (OS) - KUTATÓHELYEKET TŰNTETTEK KI MAGYAR CSALÁDFAKUTATÓK

        A közel 1300 tagú Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE) a megalakulása óta minden évben három kategóriában ítéli oda az ÉV KUTATÓHELYE DÍJAT a tagok szavazatai alapján. A 2018-as évi javaslatok alapján a Békés Megyei Levéltár a belföldi kategória, az Erdélyi Genealógiai Társaság a külföldi kategória és Gudenus János genealógus adatbázisa lett az online kategória győztese. Az ünnepélyes díjátadóra 2019. február 22-én pénteken, 11 órakor került sor Gyulán, a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Köszöntőt mondott Kónya István Gyula város alpolgármestere, a díjakat átadta Reicher Péter a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület elnöke.
     BÉKÉS MEGYEI LEVÉLTÁR A BELFÖLDI KATEGÓRIA ELSŐ HELYEZETTJE
     A Dr. Erdész Ádám által vezetett levéltár úttörőnek számít a családfakutatók felkarolásában és oktatásában. Hetente tartanak levéltári órákat, ahol a kutatóknak módszertani továbbképzéssel és szakmai tanácsokkal segítenek, hogy családtörténeti kutatásuk sikeres legyen. A levéltár dolgozói segítőkész és felkészült levéltárosok, akik mindent megtesznek azért, hogy a kutatók eredményes munkát tudjanak végezni. A gyulai levéltár nyomán, mára már számtalan megyei levéltár vette át az amatőr családfakutatók intenzív támogatását, oktatását és képzését.

     Kiadó: Magyar Családtörténet-kutató Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.