2019. február 23., szombat 09:19

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. február 23., szombat (OS) -

        GUDENUS JÁNOS GENEALÓGUS AZ ONLINE KATEGÓRIA ELSŐ HELYEZETTJE
     A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitűntetett Gudenus János korunk egyik legnagyobb publikáló családfakutatója. Az évtizedek alatt általa összegyűjtött és rendszerezett adatok - a Magyar Főnemességi Adattár és a Magyar Családtörténeti Adattár - ingyenes kutathatósága nagy segítség a nemesi őseiket kutatóknak éppúgy, mint a történelmet, helytörténetet kutatóknak.
     Gudenus János az adatbázisát önzetlenül, díjmentesen ajánlotta fel a Magyar Családtörténet-kutató Egyesületnek, melynek honlapján indexelve kereshető vissza jelenleg több, mint 30 ezer név, nem csak főnemesi, hanem a kapcsolódó családok és a leányági leszármazottak is. Az adatbázis folyamatosan bővül és hiánypótló szerepe vitathatatlan. Az ingyenes adatbázison túl, Gudenus János segítőkészsége példaértékű.
     "Tagjaink visszajelzése alapján örülök, hogy a Kárpát-medencében egyre könnyebbé válik a magyar vonatkozású anyakönyvi adatokhoz való hozzáférés, amely elsődleges bizonyítéka a családi gyökerek kutatásának." – mondta Reicher Péter, a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület elnöke

További információ:
Rajeczky Zsuzsanna
Egyesületi koordinátor
Magyar Családtörténet-kutató Egyesület
Tel.: +36 70 334 4474
E-mail: macse.koordinator@gmail.com

     Kiadó: Magyar Családtörténet-kutató Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.