2019. március 2., szombat 12:03

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 2., szombat (OS) - Sermer Ádám főpolgármester-jelölt nyílt levele Kásler Miklós emberi erőforrások miniszteréhez

        Tisztelt Miniszter úr!
     Tisztelt Kásler Miklós úr!

     Bizonyára ön is értesült az Európai Parlament 2019.02.13-án elfogadott állásfoglalásáról.  Az Európai Unió tagállamai számára megfogalmazott - orvostudományi szempontból történelmi - nyilatkozat a kannabisz orvosi felhasználását hivatott ösztönözni az Unió teljes területén.
     Onkológusként nyilván régóta várja már ön is, ahogy a betegei, és hozzátartozóik is, hogy a kannabisz orvosi felhasználása elől minden akadály elgördülhessen végre Magyarországon. A néhány napja nyilvánosságra hozott EP-állásfoglalás éppen arról szól, amire a betegeknek, és hozzátartozóiknak, valamint a hivatástudattal rendelkező orvosoknak a legnagyobb szüksége volt: hogy az EU egész területén, a kannabisz orvosi felhasználásának történelmi reformja a modern kutatási eredmények figyelembevételével, és egységesen valósuljon meg. Sajnos ma még a magyarországi szabályozás, a törvényi keretek számtalan ponton ellehetetlenítik az érdemi lépéseket. Éppen ezért biztos vagyok abban, hogy a közeljövőben nagy munka vár önre és a minisztériumára is. A várható folyamatok különböző szakaszairól, remélt eredményeiről, valamint a tervezett ütemezést illetően is fontosnak tartom, hogy minden magyar állampolgár, így az érintett betegek, és hozzátartozóik is értesülhessenek.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.