2019. március 6., szerda 19:11

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2019. március 6., szerda (OS) - Budapest Nő címmel rendezett Budapesti Vállalkozásfejlesztési Fórumot Startup Budapest Tavasz rendezvénysorozatának keretében a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 2019. március 6-án a Bálnában.

Dr. Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese megnyitó beszédében elmondta, hogy a közelmúltban Budapest csaknem 30 európai város közül bejutott az 5 legjobb közé és továbbra is versenyben van a Webit Fesztivál, Európa egyik legrangosabb webtechnológiai eseményének megrendezésére kiírt pályázatban.
Budapest az elmúlt hónapokban minden innovációval foglalkozó városlistán az élre tört. Fővárosunk tavaly elnyerte az unióban megszerezhető legrangosabb elismerést, a Startup Europe díjat a startupok számára legjobb közigazgatás kategóriában. Egy friss brit elemzés szerint Budapest Európában a legjobb város a startup vállalkozások indításához – Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.
A rendezvényen átadásra kerültek a BVK 8. és 9. Be Smart versenyének Női startupper különdíjai. Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója négy díjazott, a BankZee, az e-Fásli, a Parashout és a Younicorn részére Platinum Mastercard bankkártyát ajándékozott.
Ez egy remek kezdeményezés, a sikeres női vállalkozások elismerése hozzájárul ahhoz, hogy a nők higgyenek magukban, s merjenek belevágni saját üzlet építésébe – Győri Enikő, Magyarország madridi nagykövete.
A BVK Startup Budapest Tavasz rendezvénysorozatának fővédnöke Tarlós István, Budapest Főváros főpolgármestere.

Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány