2019. március 8., péntek 14:29

A Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. március 8., péntek (OS) - Kutyás mentőkkel és önkéntes tűzoltókkal bővül az Magyar Református Szeretetszolgálat csapata. 2019. március 7-én a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság székhelyén módosította alapszabályát az Orion Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A rendkívüli közgyűlés elnökségi tagjává választotta az MRSZ Alapítványt és Juhász Márton ügyvezető igazgatót, és új néven, Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató Mentőcsoportként folytatja tovább tevékenységét.

    "Meghatározó esemény a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány életében ez a pillanat, ugyanis ennek köszönhetően a jövőben jelentősen több lehetőségünk lesz segítséget nyújtani a katasztrófák által sújtott területeken" – hangsúlyozta Oláh István, az Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A rendkívüli közgyűlés egyhangúlag elfogadta a döntést, miszerint az egyesület Magyar Református Szeretetszolgálat Mentőkutyás, Önkéntes Kutató Mentőcsoport és Tűzoltó Egyesület (röviden: Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató Mentőcsoport) néven folytatja tovább tevékenységét. Az MRSZ-KM feladatai és céljai között szerepel a Kárpát-medencében élők segítése, kutyás mentőakciókban való részvétel, katasztrófahelyszíneken sürgősségi és egészségügyi alapellátás biztosítása, valamint beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületként való működés.

A megfelelő szaktudás eléréséhez márciustól továbbképzéseken vesznek részt az önkéntesek, így a tavasz végére már rendelkezhetnek a tagok a szükséges szakvizsgákkal.

     Kiadó: Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.