2019. március 8., péntek 14:54

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleménye
    Budapest, 2019. március 8., péntek (OS) - 2019-ben is elindul a Maradék Nélkül Online Kvízverseny - A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal idén is megrendezi online kvíz versenyét élelmiszerpazarlás-megelőzés és élelmiszerbiztonság témakörben. A 4-6. osztályos általános iskolai tanulók részére meghirdetett vetélkedő első fordulója hamarosan indul.

    A verseny három fordulóból áll. Az első két kérdéssor a Nébih Maradék nélkül ismeretterjesztő kiadványára, valamint a Mese habbal, szülinappal című mesekönyvre épül majd. A harmadik, végső fordulóban a gyerekek kreativitásukat mérhetik össze: videót kell készíteniük egy megadott témában, a forgatókönyv kigondolásától egészen a kivitelezésig.

A versennyel a Nébih célja, hogy a tanulók fordulóról fordulóra mind jobban megismerkedjenek az élelmiszerhulladékok jelentette kihívásokkal, valamint a legfontosabb élelmiszerbiztonsági ismeretekkel. Az e területeken megszerzett tudást ugyanis egész életükben kamatoztathatják saját egészségük és környezetük védelmében.

A megmérettetésen negyedikes, ötödikes és hatodikos osztályok mérhetik össze tudásukat. A főnyeremény egy egyhetes tematikus nyári tábor, amelyen a két legügyesebb osztály vehet majd részt.
A részletes szabályzatot – a vetélkedő felületeként is szolgáló – http://maradeknelkul.hu/ weboldalon olvashatják hamarosan.

     Kiadó: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.