2019. március 13., szerda 12:24

Az OIKOSZ Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. március 13., szerda (OS) - Megjelent Bence Lajos - Nagy Ervin - Zsebők Csaba: Tiszta szívvel 1956-ban című könyve, mely arra tesz kísérletet, hogy a forradalom fogalmának filozófiai mélységű megértése után, az 1956-os magyar forradalomra fókuszálva feltárjon egy ez idáig kevésbé ismert történelmi eseménysorozatot, amely az ELTE akkori bölcsészkarán tanuló egyes hallgatók szellemi törekvéseiből született meg, és példaértékű szabadságvágy hajtotta előre.

    A könyv az 1956-os eddig kevéssé feltárt fejezetével foglalkozik. Zsebők Csaba a kötet megírása előtt hajdani állambiztonsági forrásokat is kutatott. Ezekből is kiderült: a rendszerellenes egyetemistákból, s a pár oktatóból álló "Kolhoz Kör" és a Tiszta szívvel című ELTE-s folyóirat "csapata" – soraiban például I. Tóth Zoltánnal, Szabad Györggyel, Molnár Józseffel, illetve Máté Imrével, ifj. Domokos Pál Péterrel, Szakács Sándorral, Kabdebó Lóránttal – rendkívül jelentős hatást gyakorolt az 1956-os eseményekre. "Félig nyilvánosan" 1956. március 15-én léptek színre a Régi Országház Vendéglőben. A kötet megjelenését a NEB és az NKA támogatta.További információk: https://pestisracok.hu/tiszta-szivvel-1956-ban-egy-hianypotlo-kotet-bemutatoja/
    
     Kiadó: OIKOSZ Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.