2019. március 14., csütörtök 14:07

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 14., csütörtök (OS) - Szanyi Tibor: Közös éghajlatváltozási akció okosan és csak a fiatalokkal

    A saját bőrünkön is tapasztalható klímaváltozás masszív tüntetés-sorozatot indított el és immáron egy szociális mozgalommá vált. Legalábbis Nyugat-Európában. A fiatalok tüntetnek, és azt üzenik, hogy nem elég 2050-es célszámokat lobogtatni, most kell valódi és hatékony lépéseket tenni! - húzta alá a Magyar Szocialista Párt alelnöke, Szanyi Tibor.

"Nagy örömömre szolgál, hogy az MSZP 2019-es európai parlamenti választási programja és az általam kezdeményezett Okosfalu program összhangban vannak e törekvésekkel" - mondta a szocialista EP-képviselő. Az előbbi külön "klímapolitika - befektetés a jövőbe" fejezete konkrét kérdéseket vet fel és keres konkrét megoldási javaslatokat is kínál. Az általam kezdeményezett és EU-szinten sok éves közös munkálkodást maga mögött tudó Okosfalu koncepció pedig egy átfogó, fenntartható keretet biztosíthat mindenkinek, de főleg a fővárosokon és nagyobb városokon kívül élőknek. Összefoglalva, a kezdeményezés lényegében a technológia vívmányainak vidéki kiterjesztését jelenti, mindezt fenntartható módon megvalósítva, azaz az EU falvainak és kisvárosainak nyújt gyakorlati segítséget és ösztönzést.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.