2019. március 14., csütörtök 15:59

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye
    Budapest, 2019. március 14., csütörtök (OS) - Távozik az MFB elnök-vezérigazgatója

    2019. március 31-ével, közös megegyezéssel távozik a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója, Bernáth Tamás. Utódjának kinevezéséről hamarosan döntés születik.

Bernáth Tamás 2016 novemberétől vezette a Magyar Fejlesztési Bankot, irányításával új, ötéves stratégia készült a fejlesztési banki szerepkör erősítésére. Megbízatása alatt szélesedtek az MFB nemzetközi kapcsolatai: az Európai Unió, a V4 országok fejlesztési intézményeivel és a kínai partnerekkel folytatott tárgyalások egyaránt új szintre léptek. Ennek eredményeként az MFB szerződést írt alá az Európai Beruházási Bankkal (EIB) egy újszerű beruházási platform létrehozásáról, illetve 2017 novemberében megalakult a Kínai – Közép-Kelet-Európai Bankközi Szövetség, amelynek Koordinációs Központja a Magyar Fejlesztési Bankon belül jött létre, és az MFB és a Kínai Fejlesztési Bank 300 millió EUR összegű együttműködési keret-megállapodást írt alá.

NVTNM
Sajtó és Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2019. március 14.


     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.